Новини

Теренът на взривените складове край Елин Пелин не е безопасен, още има пиротехника

   
Теренът на взривените складове край Елин Пелин не е безопасен, още има пиротехника

Теренът на взривените складове край Елин Пелин е опасен. Там все още има пиротехника. Вече трета седмица на терена на експлозиите полиция няма.

„Мястото, на което се намираме, все още не е обезопасено, поради това, че разчистванията не са започнали и е възможно в разрушените складове все още да има пиротехнически изделия“, каза Николай Беров, адвокат на фирма „Енигма“. Единственият оцелял склад №6, който също крие рискове, продължава Беров.

Причината два месеца след взривовете, да има пиротехника, е че собственикът на склада не успява да намери временно друг. Поискал е съдействието на две министерства - военното и вътрешното, но не е получил съдействие.

В отговор до bTV от МВР завиха, че задачите от страна на ведомството са изпълнени и продължава разследването. От там уверяват, че от тях всичко по закон е направено. До дни предстои да влезе тежка техника, която да разчисти терена, а след това да бъде засилена и охраната.

Междувременно в района хората се питат там ли е мястото на складове с подобна дейност. След взривовете пострадалите домове са над 50. Загинаха доц. Петър Шишков, дъщеря му Кристина, Теодор Попов, син на шефа на склада Тодор, и Стоян Маслев, който помагал на Шишков