Спорт

Стилиян Петров е универсален халф №1 на XXI век за Селтик

   
Стилиян Петров е универсален халф №1 на XXI век за Селтик

Стилиян Петров е най-добрият универсален халф на “Селтик” за ХХI век, твърдят медиите в Шотландия. Някои дори смятат, че въобще е бил най-добър до момента в цялото първенство.

“Няма такова съчетание на дефанзивни умения, точен пас и топовен удар”, пише “Дейли Рекърд”. Опитът за класация е направен на базата на първите 25 години на века в Шотландия. Стилиян бе купен от ЦСКА през лятото на 1999 година и остана в шотландския гранд до края на първенството през 2006 година. През този период “Селтик” стана четири пъти шампион на Шотландия, спечели три пъти купата, три пъти купата на лигата и игра финал за купата на УЕФА. След това бе продаден на английския “Астън Вила”.

В момента Стилиян стана лице на един от големите спонсори на Шампионската лига и раздава билети за мачовете на желаещите заедно с други легенди. Шоуто е невероятно, като легендите на “Астън Вила” обикалят Бирмингам, обявяват място на феновете, като след това теглят имена от всички присъстващи. Отделно има договор със “Скай” за двубоите на “Селтик” в Шампионската лига. Първият му бе срещу “Слован”, който завърши с крупна победа на шотландците. Жребият на най-престижния турнир събра специално за Стилиян двата отбора, в които е играл на Острова. Двубоят ще е в Бирмингам, като ще е през януари догодина в последните кръгове на шампионатната фаза. И може да се окаже фатален за един от двата тима.