Спорт

Никола Цолов рекламира София във Формула 3

   
Никола Цолов рекламира София във Формула 3

Българската звезда в автомобилните спортове Никола Цолов ще рекламира София във Формула 3. На неговия болид ще бъде изписан туристическият портал на visitsofia.bg.

Освен това той ще участва в различни кампании на общината. Подкрепата за талантливия пилот е обща инициатива на кмета на София Васил Терзиев, зам.-кмета по култура, образование, спорт и младежки дейности Яна Генова и общински съветници.

“През 2023 г. Формула 3 са гледали 17,8 млн. зрители в 150 държави. Това е огромен шанс за реклама на София. Освен това Цолов е доста популярен сред младите хора в България и може да им повлияе положително. Това е рядко срещана комбинация за човек, който още няма 18 години”, обяснява зам.-кметът Яна Генова.

“Увеличението на бюджета по спортните програми на Столичната община мина почти незабелязано от гражданите, но всъщност означава повече средства за трениращи деца, повече пари за екипировка, пособия и лагери”, обяснява тя. 

Продължават усилията за изграждане на професионални трасета за маунтинбайк около София. Стартирано е проучване в районите “Кремиковци” и “Панчарево”, като се очаква и пристигането на известен дизайнер на подобни трасета, който ще консултира общината по проектите.

В напреднала фаза е и проект за създаване и оборудване на специализиран фитнес за онкоболни или хора, които се възстановяват от онкологични заболявания. В момента в България няма подобна грижа, макар че изследвания доказват ползата от умерени спортни натоварвания при подобни заболявания, обяснява тя.