Новини

От Боровец Бойко Борисов разкри: Зависим съм от Пеевски?! Зависим съм само от Господ!

   


Направихме анализ на резултатите от предишните избори и това, което се случва в страната, провокирани от желанието да предложим нещо, което предложихме през 2005-та и 2009 г., когато ни избираха от раз с голямо мнозинство. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на събрание на партийния актив в Боровец.

Решихме да не обръщаме внимание на това, което правят другите – това си е стратегия и тактика на всяка партия. Затова за първи път сложихме кметове за кандидати за депутати - не само заради доброто им представяне на местните избори, но местната власт зависи от централната власт и след като сме ги сложили отпред, мога да гарантирам на градовете само ако местната власт направи добър резултат. Можем да гарантираме на местната власт най-малкото, че това, което е подадено като проекти, ще се случи. В противен случай нищо няма да се случи. 4 г. нищо не се случва, една година в София, една година във Варна нищо не се случва. Строи се метро – което ние проектирахме. Строи се само това, което ние сме започнали. Неслучайно капиталовата програма на София не се изпълнява, защото те не знаят какво правят. Ние искаме да дадем гаранция и решения, заяви Борисов.

Затова в тази кампания ще правим две неща, които сме доказали, че сме най-силни, добави той.

Първото е сигурността - и в момента България е най-сигурната държава, от инерцията, която направихме. За пример са ме давали и от Белия дом, и от Брюксел. Ако българите не заложат на ГЕРБ, ще започне релокацията на мигранти. Германия, Австрия и Унгария каквото хванат вътре, ще го пратят към България и към Гърция. Горчиво ще съжаляват българите, ще ни връщат мигранти с хиляди. Но и те са си прави – през последните 4 г. България е разграден двор. Това е тема номер едно.

Второто нещо, което е направил ГЕРБ, е образованието – не само двойното увеличение на учителските заплати, но и всичко направено за училищата - като програми, като финансиране. Там сме изключително силни и ще надградим. Върху това ще градим всичко останало. Хората знаят, че ще направим магистрали и че ще санираме, посочи лидерът на ГЕРБ.

Слушах вчера различни анализатори да говорят каква е била България някога. Само преди 4 г. България беше едноличен лидер на Балканите. Вие строшихте държавата. Те идваха да се учат от Бойко и от нас. Всички неща за Балканите се случваха във Варна и в София, отбеляза Бойко Борисов.

Той коментира и твърденията, че е зависим от председателя на ДПС Делян Пеевски.

Зависим съм от кой? Аз съм зависим само от Господа. Работим добре с ДПС в парламента, но преди работехме и с Доган добре. Мога да работя с всеки, който работи за България. Новините започват и свършват с Пеевски. Нашите ще започват с образование, със здравеопазване. Ние не сатанизираме никого. В момента Пеевски има най-стратегическия пиар, атакува Радев и е първа новина всяка вечер. Ние искаме да рекламираме с това, което показваме. Когато сме първи и сме победители, не можем да бъдем зависими, другите зависят от нас. Който иска да е с нас, е наш партньор. ГЕРБ може и иска да управлява добре в името на хората. Но ако не го направят, ще отидем на следващи избори, каза още Бойко Борисов.