Новини

Бойко Борисов към РСМ: Никой не може да мръдне от Договора за добросъседство

   
Бойко Борисов към РСМ: Никой не може да мръдне от Договора за добросъседство

България и Северна Македония имат подписан Договор за добросъседство и никой не може да мръдне от него. Това заяви Бойко Борисов, който е и председател на Комисията по външна политика в НС.

Лидерът на ГЕРБ призова за търпение, съобщава БГНЕС.

„От нас се иска търпение. Всички институции реагираха. Не трябва да изглеждаме агресивни ние, защото тактиката на нашите колеги от Северна Македония е ние да бъдем виновни“, предупреди лидерът на ГЕРБ.

Борисов подчерта, че всеки който нарушава добрия тон ще понесе последствията от това. Според него България по никакъв начин не нарушава добрия тон.

„Искам да уверя българския народ, че всичко, което сме направили в Европейската народна партия, в Европейския съвет и в Европейската комисия е чуто много добре. Така действат европейските институции. Те не заплашват, те не обиждат. Резултатът от всичко това е, че Албания върви напред – тя прие българското малцинство, а нашите колеги от Северна Македония ще трябва да понасят това, което са сътворили“, заяви още Борисов.

Той добави, че ще се опита да убеди колегите си в Комисията по външна политика в НС да не действат емоционално, а да действат прагматично и разумно.

„Понякога казват, че отмъщението е най-хубаво, когато „се сервира студено“. Ние като държава трябва да се държим на висотата и да не влизаме в тона на някакъв си там министър“, каза още лидерът на ГЕРБ.