Шоу

Портиер в музикално училище спечели Америка търси талант

   


Портиер в музикално училище е големият победител в шоуто "Америка търси талант", съобщава "Los Angeles Times". 

Ричард Гудол победи танцовия дует Roni Sagi & Rhythm, за да спечели желаната награда от 1 милион долара и нова кола в 19-ото издание на шоуто. 

"Саймън Коуел казва, че две минути могат да променят живота ви. Животът ми наистина се преобрази", каза Гудол, след като спечели. Към него на сцената се присъединиха Коуел и колегите му съдии Хайди Клум, София Вергара и Хауи Мандел, както и водещият Тери Крюс.

Ученици в началното училище Terre Haute, където Гудол работи в продължение на 23 години, го насърчили да се яви на прослушване. Той беше един от любимците на Хайди Клум по време на шоуто, а при първото му изпълнение получи Златен бутон именно от Клум, след като изпя класиката на Journey „Don't Stop Believin".

На финала Гудол получи възможност да изпълни хита от 1981 г. със съоснователя на Journey Нийл Шон и членове на групата.

През целия сезон той изпълняваше мощни балади от 80-те години като кавъри на „How Am I Supposed to Live Without You“ на Майкъл Болтън, „Eye of the Tiger“ на Survivor и „Faithfully“ на Journey.

56-годишният портиер стана най-възрастният участник, спечелил „Америка търси талант“. Той измести пеещия импресионист и вентрилоквист Тери Фатор, който беше на 42 години, когато спечели сезон 2 на конкурса през 2007 г.