Справочник

Времето днес: Максималните температури ще са между 28° и 33°

   
Времето днес: Максималните температури ще са между 28° и 33°

Днес отново ще бъде слънчево, предаде БНТ. Температурите още малко ще се повишат и дневните ще са между 28° и 33°, в София - 29°. Вятърът ще се задържи слаб, в източните райони - до умерен от юг-югоизток.

Слънчево време и по Черноморието. Максималните температури там ще са между 23° и 25°. Температурата на морската вода е 23°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

Чудесно време за туризъм и разходки в планините. Ще бъде слънчево, в комбинация със слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Температурите и там ще се повишат и максималните в курортите ще са между 18 и 26 градуса.

И над по-голямата част от Балканите ще бъде слънчево и топло. Временни увеличения на облачността ще има над северозападните райони от полуострова и Адриатическото крайбрежие.

У нас в събота ще остане предимно слънчево, а температурите още малко ще се повишат и преобладаващите максимални ще бъдат между 29° и 34°. В неделя обаче, ще започне промяна на времето. В Западна и Северна България вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува по-студен въздух, който ще понижи температурите значително. На много места в западната половина от страната, а до вечерта и на изток ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Очакват се локални значителни количества.