Автомобили

Xiaomi пуска втори завод и евтина кола с увеличен пробег

   
Xiaomi пуска втори завод и евтина кола с увеличен пробег

Технологичният гигант Xiaomi продължава да набира скорост и в автомобилната индустрия, като започна изграждането на втори завод на Xiaomi Automobile. За това пишат китайски медии.

Новата фабрика е на площ от 531 хиляди квадратни метра, строителството е в разгара си, а основите вече са частично завършени. В допълнение към завода Фаза II, Xiaomi се очаква да похарчи повече от 200 милиона юана за закупуване на земя за по-нататъшно разширяване.

Втората фаза включва изграждането на 391.5 хиляди квадратни метра. м надземни сгради и 8.503 хил. кв.м. м подземни конструкции, около 15% от територията ще бъде разпределена за зелени площи. В плановете е изграждането на паркинг за хиляда автомобила.

Втората фаза на завода е предназначена да се превърне в ключова връзка в увеличаването на производството на втория автомобил Xiaomi - SUV MX11. Очаква се доставките да се ускорят и да започне разработването на нови модели. Третата кола на Xiaomi ще бъде доста нискобюджетна и с увеличен пробег.

Възможно е технологията за суперлеене да бъде въведена и във втория завод, което ще намали разходите и ще ускори времето за производство. Подобна технология вече се използва в първия завод.