Новини

МВР представя мерките за сигурността на изборния процес

   
МВР представя мерките за сигурността на изборния процес

Министърът на вътрешните работи Атанас Илков представя на брифинг предприетите от МВР организационни мерки за осигуряване на спокоен и сигурен изборен процес.

Той обяви, че от днес е отворена линията за сигнали. "Всеки сигнал се следи от постъпването до неговото приключване в система", сподели служебният министър.

В изборния ден и след него ще има екипи, които ще изпълняват задълженията си с проверката на сигнали, които ще постъпват в изборния ден, а именно там където имаме съмнения за някакви зависимост или липса на компетентност, тези служители ще извършат проверки, които ще бъдат безпристрастни.

МВР, прокуратурата и ДАНС ще си взаимодействат на едно добро ниво.

Поставени са задачи на ръководителите на областните дирекции. "Всички лица, които влияят на изборния процес и са ангажирани с  купуването и продаването на гласово да са изведени на преден план и да започне активна работа по тяхното наблюдение", уточни министърът.

От днес започна и Националната специализирана полицейска операция в цялата страна. "Ще има допълнителни сили към областните дирекции от "Главна дирекция Жандармерия", каза Илков.

За лицата, които имат проблем с личните документи. "Във всяка областна дирекция ще има служители, които ще бъдат на разположение 24/7. Гражданите ще имат възможност да има бъдат издаде в спешен порядък лични документи", заяви служебният министър.