Икономика

Пощенска банка спечели две златни отличия от Forbes HR & Employer Branding Awards

   
Пощенска банка спечели две златни отличия от Forbes HR & Employer Branding Awards

Пощенска банка е отличена с две първи места от престижните награди Forbes HR & Employer Branding Awards, утвърждавайки се като лидер не само на банковия пазар, но и в управлението на таланти. Компанията е големият победител в категориите „Въвеждане на служители“ и „Технологична HR иновация“, което подчертава още веднъж новаторския ѝ подход към хората в екипа и ангажираността към създаването на мечтаното за тях работно място. Финансовата институция е сред големите работодатели у нас, която залага на иновациите, нестандартните и креативни подходи в привличането и развитието на таланти. Ключови концепции като геймификация, персонализиране, дигитализация и автоматизация са неразделна част от стратегията на банката за утвърждаване на иновативна и предпочитана работодателска марка.

Forbes HR & Employer Branding Awards е водещ конкурс, който отличава най-добрите работодатели, създаващи работни места, където служителите се чувстват приети, подкрепени и мотивирани да развиват своите умения и да допринасят за успеха на компанията.

„Отличията, които сега получаваме, ни радват изключително много, защото са признание и поредното доказателство за нашата амбиция да бъдем работодател от ново поколение, фокусиран върху иновациите и развитието на хората в екипа ни. Те са отражение на нашата ангажираност към създаването на модерна работна среда, където служителите имат възможност да се развиват, да реализират своя потенциал, да демонстрират свободно своите креативни идеи и да бъдат водеща сила в успеха на банката. Нашите служители са най-ценният ни актив, развиваме се заедно с тях и за тях въвеждаме иновации, които променят средата около нас. Затова ще продължаваме да инвестираме в технологии и иновативни решения, за да осигурим персонализиран подход и цялостно позитивно преживяване на всеки етап от кариерното пътуване както за настоящите, така и за бъдещите ни талант“, коментират от Пощенска банка.

Чрез иновативни инструменти на кариерния си сайт, базирани на изкуствен интелект (Artificial Intelligence, AI), като „Story Builder“, „CV Assistant“ и „Interview Trainer“, банката продължава да подобрява цялостното преживяване за кандидатите, като същевременно демонстрира своето ангажиране към новите поколения таланти. Тези инструменти, интегрирани в дигиталната стратегия за развитие на Пощенска банка, насърчават ангажираността и предлагат персонализирани решения за усъвършенстване и обучение на кандидатите. .

„С нашата въвеждаща програма от първия досег на новия служител с банката създаваме основа за развитие на проспериращи служители. Насърчаваме новите ни колеги да бъдат иновативни и адаптивни, като всеки от тях има свой треньор и ментори, за които работата с новите колеги е лична кауза – да ги обучават, мотивират, ангажират и изграждат като професионалисти с желание за дългосрочно развитие в банката. Интегрирахме иновативни AI технологии, които не само подобряват персонализираното преживяване на кандидатите, но и разкриват нови възможности за развитие на таланти. Нашата стратегия ни позволява да ангажираме хора, които споделят корпоративните ни ценности и искат да допринасят за бизнес успеха на компанията. С новаторския ни HR подход преобръщаме представите за работата в банкаи ще очакваме всички, които искат да работят в модерна и успешна компания да посетят кариерния ни сайт“, допълват още от финансовата институция по повод наградите.

През годините Пощенска банка е награждавана многократно за модерните решения и своите подходи в изграждането на успешен и мотивиран екип, налагайки се като водещ и предпочитан работодател у нас. През 2024 г. компанията беше определена за втора поредна година за топ работодател от международния Top Employers Institute. Банката получи и поредно значимо международно признание от престижния конкурс Employer Brand Stars Awards 2024, като спечели 4 златни отличия в следните категории – „Многообразие, равенство и приобщаване“ („Diversity, Equity, Inclusion“), „Използване на дигитални технологии“ „“„Стажантска програма“ („ “) и „Преживяване на кандидатите“ („“). Множеството награди за отлични постижения в HR позиционират Пощенска банка не само като лидер на финансовия пазар, но и като топ работодател, който привлича и развива най-ценните таланти в индустрията.

Повече информация за предимствата на Пощенска банка като водещ работодател, както и за свободните позиции и предложения за кариерно развитие, може да бъде открита на https://careers.postbank.bg/.