Автомобили

Volvo няма нищо против забраната на ДВГ в Европа

   
Volvo няма нищо против забраната на ДВГ в Европа

Volvo потвърди ангажимента си за изцяло електрическо бъдеще, въпреки неотдавнашните дискусии в Европейския съюз относно забраната на нови автомобили с двигатели с вътрешно горене.

Въпреки че ЕС има за цел постепенно да преустанови продажбите на нови автомобили с ДВГ до 2035 г., Volvo остава непоколебима в подкрепата си за тази цел. Компанията вярва, че електрификацията е най-ефективният начин за намаляване на въглеродния отпечатък на автомобилната индустрия.

Струва си да се отбележи, че забраната на ЕС е насочена конкретно към превозни средства, които генерират вредни емисии. Това оставя отворена вратата за нови автомобили, задвижвани от въглеродно неутрални горива като синтетични горива или водород. Германия се застъпи за това изключение, а Европейската комисия обеща да проучи правните възможности, за да позволи използването на такива превозни средства и след 2034 г.

В съответствие с целите си за електрификация Volvo вече предприе важна стъпка, като преустанови производството на дизелови автомобили. До 2030 г. компанията очаква плъг-ин хибридите и чисто електрическите автомобили да съставляват 90-100% от общите ѝ продажби.