Новини

Диона пропусна и днешното заседание на съда. Вдигнаха двойно гаранцията й на 10 хил. лева

   


Софийският районен съд удвои паричната гаранция на певицата Диона от 5000 лв. на 10 000 лв., тъй като тя отказва да приеме изпратените й призовки да се яви на заседанията по делото.

Досегашната ѝ гаранция от 5000 лв. се отнема в полза на държавата.

Днешното заседание също бе отложено за 6 ноември, след като Денислава Сашова-Диона не се яви в съдебната зала. Нейният адвокат представи самолетен билет и обясни, че тя в момента не е в страната. Съдията по делото посочи, че това не е основателна причина за отсъствие.

Защитникът на певицата пледира заседанието да бъде отложено, тъй като на 27 септември, чрез електронен портал, е подал заявление за достъп до материалите по делото, но до момента не е получил такъв. Съдията заяви, че това не е единственият начин адвокат да се запознае с книжата по делото и зависи единствено от него кога и по какъв начин ще се запознае с тях, съобщи БТА.

В края на август Софийската районна прокуратура се самосезира за енергийните прахчета, чието рекламно лице стана  Диона. Енергийните прахчета обаче бяха предшествани от друго нейно провинение - бе хваната да кара под въздействие на наркотици. Химико-токсикологичната експертиза доказа, че става дума за кокаин.

Диона се оправда, че не взема редовно дрога. 

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите предсрочни парламентарни избори на 27 октомври?


Резултати