Свят

Израел, Йордания, Ливан и Ирак затвориха въздушното си пространство

   

  google

Израелското въздушно пространство беше затворено тази вечер и полетите бяха пренасочени, съобщи говорител на летищните власти, след като в цялата страна прозвучаха сирени за въздушна тревога след изстрелването на ракети от Иран по Израел, предаде Франс прес.

„Израелското въздушно пространство е затворено. Полетите се пренасочват към други дестинации извън Израел“, се казва в изявлението на говорителя.

Йордания днес също временно преустанови въздушния трафик над страната, съобщи държавната телеграфна агенция "Петра", цитирана от Ройтерс.

Според изявление на Службата за гражданска авиация „йорданското въздушно пространство е временно затворено“ и всички излитания и кацания са преустановени.

Според официалната иракска информационна агенция НИНА иракското Mинистерство на транспорта е наредило днес затварянето на въздушното пространство на страната от съображения за сигурност, след като Иран изстреля ракети по Израел. Министерството също така е наредило „временно спиране на въздушния трафик на всички иракски летища“.


Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите предсрочни парламентарни избори на 27 октомври?


Резултати