Новини

Връщаме се в 90-те: Полицията в Габрово репресира журналистка след сигнал на Памперса

   

  google

Ивайло Мирчев алармира, че днес един от посочените по-рано от него за купувачи на гласове в Габрово - Памперса, е подал жалба в полицията срещу бившия депутат от ПП-ДБ и местна журналистка. Тя била скоростно привикана да дава обяснения по повод препечатана публикация на Мирчев в габровска медия.

През последната седмица Мирчев публикува списък на две части, в който - по думите му - са изброени поименно купувачите на гласове за "ДПС-Ново начало" на Делян Пеевски. Първи в списъка бяха имена като Дидо Дънката, Цайса, Сандокана, Шарана и Пръча, както и Фитката, Каратиста, и именно - Памперса

Днес Мирчев пише, че габровската полиция бързо е привикала журналстката да дава обяснения в полицията. Според него особеното в ситуацията е, че единственото, което тя е направила, е да препечата в местното издание неговия списък с купувачи на гласове за ДПС на Пеевски.

"Другото особено е моменталната реакция на габровската полиция, която бързо я издирила и поискала обяснения. Нямам търпение от габровската полиция да се свържат и с мен, за да ги попитам:

1. Какви са връзките на един от зам.-шефовете на полицията с Памперса?
2. Имат ли данни срещу Памперса да са подавани сигнали за купуване на гласове?
3. Присъствал ли е зам. шеф на полицията преди дни на среща в Кольовата къща в Габрово с други отлични познайници на полицията (с прякори и популярост покрай купения вот)?

Притеснителното във всичко това е: Връщаме ли се в 90-те години? Връщаме ли се във времената на мутрите, когато те диктуваха дневния ред на обществото? До там ли се докарахме, че през 2024 г. точно мутрите от 90-те години ще вкарат около 30 депутати с купени гласове и Пеевски ще продължи да бъде парламентарният деребей? В никакъв случай не трябва да позволяваме това да се случи, а каквото зависи от нас - ще го направим", призовава в социалните мрежи Ивайло Мирчев.