Новини

Прокуратурата ще протестира присъдата на прокурорския син, когото пуснаха от ареста

   
Прокуратурата ще протестира присъдата на прокурорския син, когото пуснаха от ареста

Софийска районна прокуратура ще протестира присъдата, която Софийският районен съд наложи днес на прокурорския син Васил Михайлов.  

В сряда Михайлов получи присъда от година и 8 месеца с 4-годишен изпитателен срок за закана с убийството на бившето си гадже Боряна Рангелова и бе пуснат от ареста. 

Михайлов бе осъден, че на 28 октомври 2022 година се заканил с убийство на момичето и започнал да я удря. Думите му били "Ще те убия". Той обаче бе оправдан за други 3 закани, станали в сходно време. Затова бе осъден на година условно с 3-годишен изпитателен срок. Съдия Яна Димитрова разпореди и Михайлов да бъде пуснат от ареста незабавно.

Другите заплахи били през декември 2022 г. и на 1 юли 2023 г. Михайлов се обадил на Рангелова по телефона и отново я заплашил с убийство. На 21 юли 2023 г. той отново се заканил, като направил жест с ръка наподобяващ стрелба с пистолет, насочен към Боряна. 

Днес Софийският районен съд групира присъдата, заедно с наложена от съдът в гр. Сливница по обвинение на Софийска районна прокуратура, за закана с убийство и нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди, по която Михайлов е осъден и му е наложено наказание от 20 месеца „лишаване от свобода" условно, чието изпълнение се отлага за срок от 4 години. Именно тя е по-тежка и подлежи на изпълнение.

Васил Михайлов е подсъдим и по друго дело за нанасяне на телесни повреди, закана с убийство и хулиганство, по което заседанията продължават в Софийски районен съд.