Новини

Антикорупционната комисия влязла в дома на кандидат-депутат от кръга на Ахмед Доган

   
Антикорупционната комисия влязла в дома на кандидат-депутат от кръга на Ахмед Доган

Агенти на Комисията за противодействие на корупцията са влезли тази вечер в дома на Джейхан Ибрямов - кандидат за депутат от Алианс за права и свободи на Ахмед Доган.

Че нещо странно се случва с Ибрямов пръв съобщи евродепутатът от ДПС, който също избра страната на почетния председател в конфликта в движението Илхан Кючюк.  В пост във фейсбук той написа около 21,30 часа обезпокоен, че Джейхан Ибрямов е изчезнал от три часа насам.

"Нямаме връзка с Джейхан Ибрямов за последните 3 часа. Какво се случва? Отвлечен ли е?", гласи съобщението в социалната мрежа на Кючюк.

В дома на кандидата за депутат Джейхан Ибрямов тече обиск от агенти на антикорупционната комисия, потвърдиха пред "24 часа" членове на семейството.

Името на Ибрямов бе замесено в разследване на ГДБОП и НАП за измами с ДДС при зърнени сделки. На 21 август бе конфискуван и джип на Ибрямов, който му бил даден от фирма, участвала в нанасянето на щети на бюджета в размер на 11 млн. лв. според твърденията на разследващите институции.

Джейхан Ибрямов е бивш председател на младежкото ДПС, неизменен депутат от движението в няколко парламента. През юли той бе изключен от парламентарната група на ДПС и зае страната на Ахмед Доган в конфликта му с Делян Пеевски.

В момента Ибрямов е кандидат за депутат и като такъв трябва да има имунитет. Няма информация от ЦИК да са давали съгласие за снемане на имунитета му.