Икономика

Терзиев: Няма опасност софиянци да останат без парно и топла вода

   
Терзиев: Няма опасност софиянци да останат без парно и топла вода

Няма опасност софиянци да останат без парно и топла вода. Запорирана е само една сметка на общинското дружество и няма проблем за предоставянето на топлофикационната услуга. 

Това заяви столичният кмет Васил Терзиев, като коментира информацията, че държавният газов доставчик "Булгаргаз" е блокирал сметките на  "Топлофикация София" заради просрочени задължения.  

По думите на Терзиев той е разговарял с шефа на дружеството Петър Петров и той го е уверил, става въпрос за запор на само една от сметките на "Топлофикация" като запорът е за 25 млн. лв.

Освен към "Булгаргаз" столичното общинско предприятие има просрочени задължения и към Българския енергиен холдинг.

Запорирането на сметките на дружеството, чийто принципал е Столичният общински съвет, се прави с политически цели "при правителство с премиер бивш депутат от ГЕРБ шест мандата в шест парламента, бивш председател на Народното събрание". "Ден, след като беше обявено от "Топлофикация", че има готовност да започне отоплителния сезон, да се запорират сметки, които са проблеми от десетилетия, за всички е ясно защо се прави", коментира Борис Бонев от Спаси София. 

Кметът на София се оплака, че изключително трудно работят с държавата. Той ще се срещне с министър-председателя и с отделни министри, за да се търси начин за решаването на финансовите проблеми.