Екипите, евакуирали сънародниците ни от Ливан, с отличия от премиера

   


Екипите на Държавния авиационен оператор- с признание. Премиерът Димитър Главчев и министърът на транспорта Красимира Стоянова наградиха екипажите, които евакуираха българските граждани от Ливан. Признание получиха общо 16 души - двата летателни екипа и двамата специалисти по планирането на полети.

На церемонията Главчев заяви, че екипите са показали кураж, но и човечност към евакуираните. 

„Нормална дейност, която изпълняваме, не бих казал, че е рутинна, защото все пак полетът е извънреден, но е част от нашето ежедневие. За това сме годни, за това сме учили, това изпълняваме като поставени от държавното ръководство задачи. Мисля, че трудът ни е оценен и то доколкото разбирам не само от държавното ръководство на Република България, но и от хората, които срещаме, близки, познати“, заяви командир Валери Димитров от Държавния авиационен оператор.

„В нашата работа понякога емоциите не са добър съветник, но в дадения случай - хора сме. Да, има емоции, когато ги видиш всички тези хора, които се качиха с насълзени очи. Всеки носи в душата си неговата съдба, страха и за съжаление, нежеланието да се обърнат назад да видят домът, който оставят, страха от незнанието, в бъдеще какво ги очаква“, допълни старшата стюардеса в Държавния авиационен оператор Ирина Панчева.