Справочник

Времето днес: Максималните температури ще са от 19° до 24°

   
Времето днес: Максималните температури ще са от 19° до 24°

До сутринта в Западна България валежите ще спрат, а облачността ще намалее, предаде БНТ.

Минималните температури ще останат почти без промяна, между 10° и 17°, в София, 12°, но максималните ще се понижат, по-съществено в Североизточна България, където ще бъдат не повече от 16°- 17°, в останалата част от страната, от 19° до 24°, в София - около 19°.

Ще духа умерен северозападен, в източните райони – североизточен вятър. Ще преобладава слънчево време. Ще вали все още на места в Източна България, но до края на деня и там валежите ще спрат.

И по Черноморието през по-голямата част от деня на много места ще вали. Ще бъде и ветровито, вълнението на морето ще се усили, ще бъде 2-3 бала, с височина на вълните до около един метър.

В планините ще духа силен северозападен вятър, но ще превалява все още само в масивите от източната половина от страната.

В неделя понижение се очаква и на минималните температури. Ще преобладава слънчево време, на места със сутрешни мъгли. И в началото на новата седмица ще има много слънчеви часове, но след временно затопляне в понеделник, температурите ще тръгнат надолу.