Спорт

Международната федерация по гимнастика все още не е одобрила новата националност на Краснобаева

   
Международната федерация по гимнастика все още не е одобрила новата националност на Краснобаева

Международната федерация по гимнастика (ФИГ) все още не одобрила смяната на националността на Елвира Краснобаева. Изпълкомът на централата разреши трансфера на Мелания Тур в Израел. Досега гимнастичката се състезаваше за  Украйна. Трансферите на Елвира Краснобаева в Армения и на грузинката  Анна Куцишвили във Франция са със статут "Изчакващи".

По всяка вероятност ФИГ очаква решението на Българската федерация по художествена гимнастика.  Ако Управителният съвет  на  централа откаже трансфера, а след това ФИГ даде разрешение, то Елвира Краснобаева  ще трябва да прекъсне участията си в състезания за срок от една година. Ако УС на БФХГ даде зелена светлина на смяната, то  Краснобаева ще може да представя Армения още от следващата година.

Припомняме, че в началото на октомври  с пост в социалните мрежи  гимнастичката обяви, че сменя националността си. Заради това нейно решение,  Българската федерация по художествена гимнастика я  извади от състава на  националния отбор, спря финансирането й, обяви, че тя дължи финансови компенсации на централата и й забрани да използва направените до момента музики и композиции.

 


Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите предсрочни парламентарни избори на 27 октомври?


Резултати