Новини

МВР издирва и тормози БОЕЦ след негов сигнал за чадър над купувачите на вот на Пеевски

   
МВР издирва и тормози БОЕЦ след негов сигнал за чадър над купувачите на вот на Пеевски

Председателят на гражданското движение БОЕЦ Георги Георгиев заяви, че е група полицаи са го издирвали и тормозили близките му след негов сигнал за "чадър от страна на висшето ръководство на МВР над схемите на Пеевски за купуване на гласове".

В публикация в социалните мрежи Георги Георгиев пише, че днес група полицаи са го издирвали във Видин и са тормозили съпругата и децата му.

"Вчера ми се обади друго ченге от Вътрешна сигурност на МВР за разпит. Казах му, че съм в София и да ми се обади в понеделник и тогава да ми връчи призовка с ден и час. Днес отново ме издирват на пожар ченгета, само дето не се крия и знаят къде съм. Говорих с тях и ги питам – защо ми тормозите семейството във Видин в неделя сутрин? Стотици пъти вече, защо го правите? Оправдават се, че изпълнявали прокурорско разпореждане", разказва той.

Георгиев е призован утре сутрин в МВР за снемане на сведения по сигнала на БОЕЦ. Георгиев пита дали при това положение са били разпитани служебният министър Атанас Илков и полицейските областни шефове Бараков, Луков и Бориков.

БОЕЦ пита докога ще бъдат тормозени подателите на сигналите, а не имената, посочени в сигнала. Сдружението организира протест за оставката на Атанас Илков във вторник пред МВР от 18 часа:
"И призовавам всички непримирими граждани, партии, политици и кандидати да дойдат и да вземем оставката на Илков – задължителна стъпка, за да спрем Пеевски. Ако междувременно ме задържат то бойците ще бъдат там във вторник. И това ще е теста за всеки политик, партия и гражданин! Ако Илков остане на поста си то изборите стават безпредметни – нашето участие само ще легитимира кражбата на изборите и властта на Пеевски! Трябва да защитим своят вот, трябва да спрем Свинята! Битката продължава! Оставка на Атанас Илков - Чадъра!".