Анализи Новини

Мария Цънцарова направи такъв пиар на Възраждане и ИТН, какъвто те не са мечтали

   
Мария Цънцарова направи такъв пиар на Възраждане и ИТН, какъвто те не са мечтали

Само в рамките на 2 дни Мария Цънцарова и bTV направиха такъв силен пиар, за който „Възраждане“ и „Има такъв народ“ не са и мечтали. На фона на скучната и мудна предизборна кампания, двете участия на Костадин Костадинов и това на Станислав Балабанов в bTV, си е пиарски удар в десетката. Мария Цънцарова с видимо агресивното си поведение към двамата,  принуди масовата аудитория, включително и тези, които не харесват „Възраждане“ и ИТН да застанат на тяхна страна.

Държането на Цънцарова е много обидно и към екранният и партньор Златомир Йовчев. Той по време на интервютата стоеше безмълвен, очевидно неспособен да вземе думата от Цънцарова. Самият факт, че мрежата е пълна с вицове по този случай е доказателство, че са преминати границите на колегиалните отношения. Маниера на Цънцарова да се налага над колегата си Йовчев, над гостите си и да ги прекъсва е много меко казано невъзпитано. Пренебрегват се основни журналистически и етични стандарти.

Мария Цънцарова направи голяма пиар услуга на „Възраждане“ и ИТН. Фейсбук е залят от коментари по темата. Отделно, като опитен телевизионер, за да държи скандала по-дълго, Слави Трифонов написа писмо на английски до bTV. Опитите на Полина Паунова, Миролюба Бенатова и други да оправдаят Цънцарова, допълнително активираха още повече публика. Резултатът безспорно е в полза на „Възраждане“ и ИТН. Няколко дни преди края на кампанията двете партии са в центъра на медийното внимание.

Апропо, същото се случва със сатанизирането на Делян Пеевски. Месеци той е неизменна част от публицистиката в двете телевизии - bTV и НОВА . „ДПС - Ново начало“ нямат нужда от пиар. Медиите безплатно го предоставят на партията и на Пеевски. Да няма изненадани от резултатите на „Възраждане“, ИТН и „ДПС - Ново начало“. Всъщност народа го е казал, вместо да им извадят очи им изписаха вежди.

Емилиян Кънчев