Новини

Напрежение пред МВР: Протестиращи искат оставката на вътрешния министър

   


Членове на гражданското движение „Боец” излезе на протест пред МВР тази вечер и поискаха оставката на вътрешния министър Атанас Илков. Организацията го обвинява, че не е осигурил честността на предстоящите избори и прикрива схеми за купуване на гласове.

Демонстрантите скандираха "Оставка" и "Мафия". От БОЕЦ раздадоха чадъри на полицаите, охраняващи протеста, в символ на това, че "опъват чадър" над лидера на ДПС-Ново начало Делян Пеевски.

"Същите ли ченгета, които късаха ризи и нарушавайки Конституцията направиха политически протест в подкрепа на Калин Стоянов, който стана водач на листа на Пеевски - те ли ще се борят за купените гласове за Пеевски?", попита Георгиев. 

Протестът продължи около час. Сред участниците в демонстрацията бяха Лена Бориславова, Ивайло Мирчев и Божидар Божанов, както и съпругата на арестувания кандидат-депутат на "Алианс за права и свободи" (АСП) Джейхан Ибрямов - Биршен.

В един момент се стигна до напрежение между протестиращите и полицаите, като демонстрантите започнаха да бутат служебна кола. 

Снимка: Благой Цицелков, NOVA