Новини Свят

Срещата между Ердоган и Путин в Казан е продължила около 55 минути

   
Срещата между Ердоган и Путин в Казан е продължила около 55 минути

Срещата на президентите на Русия и Турция – Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган в кулоарите на срещата на върха на БРИКС приключи, предаде агенция ТАСС. 

Според информация на турската телевизия ТРТ, цитирана от ТАСС, срещата е продължила около 55 минути. За съдържанието на разговорите по-късно може да бъде публикувана информация от администрацията на турския президент.

Ердоган пристигна днес в Казан – столица на руската република Татарстан, за да участва в 16-а среща на високо равнище на страните от БРИКС. В навечерието на посещението турският президент каза, че Анкара искрено иска да задълбочи сътрудничеството си със страните от групата БРИКС. Ердоган изрази очакване срещата в Казан да има решаващо значение за развитие на сътрудничеството на Турция с групата, пише БТА. 

В началото на двустранната среща днес руският президент Владимир Путиносъди извършения в Анкара терористичен акт и изказа съболезнования на турския си колега.

„Знаете как се отнасяме към това. Ние осъждаме всяка проява от този вид, независимо от какво е мотивирана“, подчерта Путин.

Министърът на вътрешните работи на Турция Али Йерликая съобщи в профила си в Екс, че четирима души са загинали и 14 са били ранени при нападение, извършено в следобедните часове срещу комплекса на националната авиокосмическа компания на Турция "ТУСАШ" (TUSAS) в предградието Кахраманказан, на около 35 километра от центъра на турската столица. По думите на министъра двама нападатели са били неутрализирани.