Новини

Организират подписка за импийчмънт на кмета на Столичния район Витоша — Зарко Клинкин

   
Организират подписка за импийчмънт на кмета на Столичния район Витоша — Зарко Клинкин

Жителите на Драгалевци организират подписка, с която да поискат предсрочно прекратяване на мандата на кмета на района. Зарко Клинкин е избран за кмет от "Спаси София".

Според жителите на Драгалевци, това, което се случва в квартала, е свинщина. Това е най-точното определение. Вече една година местните и тези, които работят в Драгалевци, са подложени на тормоз, на който не му се вижда края. Целият квартал е безпощадно разкопан, без никаква мисъл и планиране. Прах, кал, дупки и затворени улици. Извадени и стърчащи железа от разбити и недовършени шахти. Тук-там е разпокъсано положен някакъв асфалт, който вече е на дупки. Мръсотия и шум. Временните обходни маршрути са толкова нескопосано организирани, че никой не знае откъде и как да мине. Шофьорите на градския транспорт са истински герои, които буквално провират автобусите между багери, коли и камиони. Нулева организация.

Кметът Зарко Клинкин, издигнат от "Спаси София", тотално се е покрил — няма го! Няма помен и от районната администрация.

Вече се случи и това, което се очакваше — ремонт на ремонта. По време на последния дъжд, точно срещу гробищния парк, новият канал е избил и по-прясно асфалтираната улица е започнала да тече отходна смръдлива вода. Видеото много точно илюстрира ситуацията.

https://fb.watch/vr3GRjSJnR/?
Жители на Драгалевци вече се организират във Facebook и започват подписка за преждевременно прекратяване (импийчмънт) на мандата на кмета Зарко Клинкин за несправяне с работата. Подписката ще бъде внесена в Столичния общински съвет. Активистът на "Спаси София" — Клинкин е избран само с около 10 000 гласа, под 15% от жителите на район Витоша. Изминалата година от мандата доказва абсолютната непригодност на Зарко Клинкин за кмет на голям столичен район.

 

ЕМИЛИЯН КЪНЧЕВ