Новини

Борисов: Победата на ГЕРБ е категорична! Няма да подменим вота на хората. Ще управляваме с всеки, който подкрепя нашата програма

   


ГЕРБ направи изявление в централата на партията след категоричната победа на изборите днес.

"Излизаме от уважение към вас. Второ, да благодаря на всички колеги и на всички българи, които вдигнаха избирателната активност. При тази избирателна активност можем по-спокойно да говорим за представителност в новия парламент", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"От днес нататък ние сме поели ангажимент да направим правителство. Категорична е победата на ГЕРБ. И ако се водим от максимата, че "Глас народен е глас Божи", е хубаво всички лидери да преспят и никой да не надскача изборния си резултат", добави той.

"Ние в никакъв случай няма да подменим вота на хората. Нашата програма ще бъде основоположна за всички, които ще искат правителство. Няма да се водим от някои, които още от днес поставят условия. Партия с категорична победа не може да се съобразява с тази, която има два пъти по-малко гласове", каза лидерът на ГЕРБ.

"На треперещите гласове от мъка, яд, ненавист, ще им кажа, че не е хубаво. Да се съобразят с победата на ГЕРБ и тези стотици хиляди, които застанаха зад нас.

По думите му, ако влязат всички 9 партии, няма да има правителство.

"Ще управлявам с всеки, който подкрепи нашата програма. Всички са потенциални наши партньори без "Възраждане", уточни Борисов.

"Равноотдалеченият премиер ми се вижда подмяна на вота на хората. Никой не е гласувал за този човек, който не дори не го знаем кой е", каза лидерът на ГЕРБ.

"Този, който ви вкара в чакалнята на еврозоната и Шенген, се казва ГЕРБ и Бойко Борисов", отсече Борисов.