Университетът по хранителни технологии – Пловдив,организира конкурс за ученици „Млади изследователи 2025“, който ще се проведе на 11 април 2025 година. Според регламента на конкурса в него участват от 1 до 3 ученика (10, 11 или 12 клас), под ръководството на двама ментори - учител и преподавател от УХТ. През 2024 г. в надпреварата участваха над 70 отбора, които впечатлиха комисиите с оригинални идеи и представяне.
Поради огромния интерес от страна на участниците направленията тази година са с 4 повече: "Хранене и здраве", "Храни и напитки", "Туризъм, ХоРеКа и кулинарен мениджмънт", "Парфюмерия и козметика", "Мениджмънт", "Кетъринг", "Екология и зелени технологии", "Биотехнологии", "Мехатронни системи", "Икономика и предприемачество".
Всяка следваща година участниците представят все по-креативни и интересни казуси. Освен към генериране на иновативни идеи, конкурсът фокусира вниманието на младите хора и върху автентични обичаи и храни, като всяка година част от проучванията са насочени към традициите в България. Финалът на конкурса ще бъде на 11 април и традиционно ще се съчетае с деня на отворените врати в Университета по хранителни технологии.
До 27 януари т. г. всички желаещи да се включат в състезанието трябва да подадат на e-mail: [email protected] своите имена, направление и заглавие на темата, с която ще се представят.
И тази година участието в конкурса се равнява на оценка от приемен изпит за учениците от 11-ти и 12-ти клас. Разбира се, за призовите места са осигурени парични награди.
За повече информация посетете: https://uft-plovdiv.bg/конкурс-млади-изследователи-2025-11-април/.