Сиренето днес е различно от това, което са яли бабите ни и дядовците ни. Заради климатичните промени.
Климатичните промени оказват силно влияние върху вкуса и аромата на сиренето. За този неочакван ефект предупреждават изследователи от САЩ, цитирани от Ню Йорк Таймс.

Проучвания сочат, че има пряка връзка между тревата, млякото и накрая млечните продукти.
Учените обясняват откритието си с факта, че нестабилните климатични условия променят състава на почвите в пасищата.
„Колкото и да се опитваме да се доближим до вкуса, който са правили баба и дядо, и който си спомням от детството - няма как да е същият“, обяснява пред bTV Габриела Тодорова.

За да добием по-ароматно и вкусно мляко, а оттам и по-качествено сирене, храненето на животните трябва да е естествено, разнообразно и богато на ароматни растителни видове, разказва още собственичката на фермата.