Няма да се въвежда извънредна епидемична обстановка в страната заради разпространението на коклюш, защото не е необходимо. Това съобщи главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. 500 са вече регистрираните в страната случаи на коклюш. Според Кунчев не се налагат извънредни мерки, а карантина ще се въвежда само в конкретни училища и детски градини, където има заболели, като се въвежда и онлайн обучение.
Дори да се обяви епидемия от коклюш, няма да се наложат толкова строги противоепидемични мерки, каквито имаше по време на пандемията от COVID-19. Това каза в интервю за БТА главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. По думите му няма д
До края на седмицата ще предложа на министъра на здравеопазването в служебния кабинет д-р Галя Кондева да обяви епидемия от коклюш. Това каза пред журналисти главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Доц. Кунчев участва в семи
Университетът по хранителни технологии предлага две нови бакалавърски специалности с обучение на английски език, стартиращи през академичната 2024/2025 г. Идеята за тях дойде след успешния старт на международната магистърска програма по винарство, в която УХТ провежда обучение на студентите под егидата на Международната организация по лозата и виното – OIV, съобщи доц. Хафизе Фидан, ръководител на Международния отдел в ръководството на университета. Тя заяви, че интересът на млади хора от чужбина към други специалности също е нараснал. А многобройните срещи на преподаватели от висшето училище с ученици и представители на бизнеса са уверили ректорския екип, че е необходимо да въведе обучение на английски език и за бакалаври.
Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева потвърди за два смъртни случая на деца от коклюш. Това стана на брифинг в Министерски съвет, на който тя и и главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев дадоха информация за заболяе
Финалът на третото издание на най-голямото ученическо състезание у нас „Млади изследователи“ ще се проведе на 26 април 2024 г. в аула „Проф. Милен Бешков“ на Университета по хранителни технологии в Пловдив, инициатор и организатор на събитието.