Икономика

Маряна Николова: Разработваме национално меню за привличане на туристи

  29.09.2020 22:01  
Маряна Николова: Разработваме национално меню за привличане на туристи
  google

В момента, със сътрудничеството на професионалните гимназии, се разработва национално меню. Очакваме по този начин да допринесем за популяризиране на кулинарните богатства на страната. Това каза вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на среща с представители на туроператорска фирма.

Туроператорът работи основно с организиране на пътувания от и до Русия и затова фокус в дискусията бе възможността за насърчаване на посещенията на този пазар. "Пазар Русия е важен за развитието на отрасъла, като се нарежда сред водещите 10 страни, от които годишно България посреща най-много посетители", каза Николова, като допълни, че важно условие за увеличаване броя пътувания е издаването на визи. "Министерството на туризма съвместно с Министерството на външните работи успяхме да въведем облекчения в процедурите за отпечатването им", каза ресорният министър Николова. По думите й целта е те да се издават в кратки срокове поради интереса на руските граждани към т.нар. „last minute” почивки.

 "Към днешна дата остава да възстановим туристическите посещения с Русия, работим последователно и приоритетно, за да го постигнем и вярвам ще се случи максимално скоро", завърши вицепремиерът.

Представителите на туроператора поставиха въпроса за качеството на предлаганите туристически услуги и ол инклузив пакетите. Бяха коментирани добри практики при предлагането на ол инклузив системата, както и възможностите да се разработят по-подробни изискванията за предлагането му от местата за настаняване.


Анкета

Трябва ли да отворят заведенията?


Резултати
Видео
Volkswagen научи роботи да зареждат електромобили
 29.12.2020 16:48      
Видео
Мариус Куркински в дует с рапър
 28.12.2020 14:08