Новини

Среща между лекари от Пирогов и здравния министър

  21.07.2021 16:00  
Среща между лекари от Пирогов и здравния министър
  БНР

Проведоха се продължителни разговори, ситуацията е много деликатна, но страните се разбраха, това заяви шефът на БЛС д-р Иван Маджаров на брифинг пред медиите след среща на лекарите от болница "Пирогов" със здравния министър д-р Стойчо Кацаров.

"Благодаря на министър Кацаров и на колегите от Пирогов, крайно време беше да направим тази среща, за да намалим напрежението. На всички ви е ясно, че почти 99% от нещата, които се изговориха в публичното пространство практически не отговарят на истината, те по-скоро опетняват името на едната и другата страна", допълни д-р Маджаров.

Директорът на Българския лекарски съюз каза и какво са се разбрали страните:

"Първо, изказват съжаление и двете страни за разменените нелицеприятни реплики, които доведоха до това напрежение; Второ, установените административни нарушения от НЗОК ще бъдат разгледани от компетентните органи; Трето, имаме доверие на всички лекари от Пирогов, имали сме и продължаваме да имаме, а също така се обединяваме и около факта, че е необходима здравна реформа, която да намали възможността за такива недоразумения".


Анкета

Одобрявате ли кандидата за премиер на ИТН Пламен Николов?


Резултати
Видео
Били Айлиш издаде дългоочаквания си албум Happier Than Ever
 02.08.2021 14:00      
Видео
Зрелищен полет на автомобил през два пътя бе заснет на видео
 25.07.2021 18:45