Новини

Среща между лекари от Пирогов и здравния министър

  21.07.2021 16:00  
Среща между лекари от Пирогов и здравния министър
  БНР

Проведоха се продължителни разговори, ситуацията е много деликатна, но страните се разбраха, това заяви шефът на БЛС д-р Иван Маджаров на брифинг пред медиите след среща на лекарите от болница "Пирогов" със здравния министър д-р Стойчо Кацаров.

"Благодаря на министър Кацаров и на колегите от Пирогов, крайно време беше да направим тази среща, за да намалим напрежението. На всички ви е ясно, че почти 99% от нещата, които се изговориха в публичното пространство практически не отговарят на истината, те по-скоро опетняват името на едната и другата страна", допълни д-р Маджаров.

Директорът на Българския лекарски съюз каза и какво са се разбрали страните:

"Първо, изказват съжаление и двете страни за разменените нелицеприятни реплики, които доведоха до това напрежение; Второ, установените административни нарушения от НЗОК ще бъдат разгледани от компетентните органи; Трето, имаме доверие на всички лекари от Пирогов, имали сме и продължаваме да имаме, а също така се обединяваме и около факта, че е необходима здравна реформа, която да намали възможността за такива недоразумения".


Анкета

Трябва ли да има правителство с третия мандат?


Резултати
Видео
Най-богатият човек в света полетя към Космоса
 20.07.2021 17:30      
Видео
Олимпийското село в Токио отвътре
 13.07.2021 18:01