Спорт

Боби Михайлов: Надявам се, че до една-две години ще докарам европейски финал в България

  20.09.2022 20:28  
Боби Михайлов: Надявам се, че до една-две години ще докарам европейски финал в България
  БФС

Президентът на БФС Борислав Михайлов откри нов футболен терен в Елин Пелин. Босът на централата бе в компанията на вицепрезидента Емил Костадинов, като зарадва местните деца с новото съоръжение за тренировки. След официалната част Боби говори пред медиите.

"Надявам се от някои от тези терени да излезе новото силно поколение на България. Това зависи от самите дечица най-вече. Ние продължаваме да помагаме, в рамките на няколко месеца ще открием още игрища, на някои места са цели терени. Що се отнася до по-големите стадиони - няма футболен съюз в света, който да е направил стадион, това е работа на държавата, но се надявам скоро да имаме хубав голям стадион. В Пловдив два са на път върви добре работата с двата стадиона на Ботев и Локомотив, във Варна също на Черно море стадиона. Да се надяваме, че до една-две години да има стадион, с който можем да участваме и да мога да докарам тук финал за Суперкупа или Лига на Конфедерациите (б.а. Конференциите). Липсва голяма инфраструктура към момента, да. Стадион "Пловдив" ми е голяма болка. Там също може да се направи добре реконструкция и инвестицията да не е толкова голяма", каза Михайлов.

"Предстоящите мачове на националния отбор са важни за самочувствието на отбора. Пробваме всичко, привличаме и чужденци и в съдийството, и треньорството. Не е сериозно да трябва някой играч да го мотивират, когато идва в националния отбор. Решението за имената на повиканите винаги си е било само на старши треньора. Опитваме се хем да се класираме, хем да подмладяваме. Двете не може да станат. Надявам се с тези четири мача селекционера да види с какво разполага".

"Нямаше как да играем контрола с Аржентина. Защото трябваше да играем три мача за пет дни, а това е забранено. Хубаво е, че ни потърсиха за подобен двубой. Догодина има 100 години футбол в България и ще има големи празненства. Ще поканим всички европейски федерации, всички шефове във футбола. Трябва да намерим дата на ФИФА за мач с Германия по случая".

"Според мен първенството е много интересно, голяма конкуренция, яки мачове. Много хубав мач се получи между Левски - ЦСКА, много съм доволен от поведението на публиката", завърши Михайлов.


Анкета

Притеснявате ли се от ескалацията на войната и от реална заплаха за страната ни?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14