Справочник

Хубаво време за уикенда - слънце, малко дъжд и до 29°

   
Хубаво  време за уикенда - слънце, малко дъжд и до 29°

От сряда до петък слабо ще се захлади, в планините ще вали пролетен сняг. Задават се приятни пролетни дни със слънце, малко облаци и дъжд и високи температури - до 28-30 градуса. Това прогнозира шефът на синоптичната фирма TV-MET Петър Янков.

Минималните температури в петък ще бъдат от 10 до 15 градуса, по високите западни полета - до 9, а по Черноморското крайбрежие до 14-15. Преди обед ще е предимно слънчево. Следобед от север ще се заоблачи, като повече облаци ще има над Добруджа, но няма да вали. Вятърът от изток-североизток ще е слаб със скорост до 20 км/ч. По високите части на планините ще духат слаби до умерени ветрове от североизток. Максимални температури ще достигнат 24-29 градуса, а по Черноморието до 24 градуса.

Минималните температури в събота ще бъдат от 10 до 15 градуса, по Черноморското крайбрежие до 14-15. Преди обед ще е предимно слънчево. Следобед от север ще се заоблачи. Повече облаци отново ще има над Добруджа. В крайните южни райони ще превали и прегърми. Максимални температури ще са от 23 до 28 градуса. Над Черноморието ще е предимно слънчево. Следобед заоблачаване и летни валежи се очакват на юг от Бургас Максималните температури на въздуха ще бъдат от 23 до 24 градуса.

В неделя минималните температури ще бъдат от 9 до 14 градуса, по Черноморското крайбрежие - до 13. Преди обед ще е предимно слънчево. Следобед повече облаци над източните райони, но без валежи. Максимални температури ще са от 23 до 28 градуса.

Над Черноморието преди обед ще има разкъсани облаци, следобед ще е предимно слънчево. Максималните температури ще бъдат от 19 до 22 градуса.

В понеделник и във вторник ще бъде топло и предимно слънчево с дневни температури до 25-30 градуса. От сряда до петък започва валежен период със захлаждане. По-интензивни ще са дъждовете в южните райони. Максималните температури в населените места ще бъдат от 14 до 20 градуса. В планините над 1800 м ще превали пролетен сняг.