Справочник

Днес слънчево с максимални температури между 24° и 29°

   
Днес слънчево с максимални температури между 24° и 29°
  google

Днес ще бъде предимно слънчево. Над Централна и Източна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места там ще има краткотрайни валежи от дъжд, в следобедните часове придружени с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 24° и 29°, по-ниски по Черноморието, в София - около 24°.

Това е прогнозата за времето на НИМХ.

В планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста, над масивите от източната половина от страната и купесто-дъждовна облачност. На места там ще превали краткотрайно и ще прегърми. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 m ще е около 16°, на 2000 m - около 8°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста облачност и главно по южното крайбрежие ще превали краткотрайно. Ще духа слаб до умерен вятър със северна компонента. Максималните температури ще са между 19° и 23°. Температурата на морската вода е 13°-14°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 48 мин. и залязва в 20 ч. и 7 мин. Продължителността на деня е 13 ч. и 19 мин. Луната в София залязва в 1 ч. и 6 мин. и изгрява в 9 ч. и 33 мин. Фаза на луната: два дни преди първа четвърт.