Свят

Лудогорец получи шампионската купа след 3:0 над Локо (Пд) у дома

   
Лудогорец получи шампионската купа след 3:0 над Локо (Пд) у дома

"Лудогорец" победи "Локо" (Пд) с 3:0 в мач от 34-ия кръг на Първа лига.

Преди началото на двубоя футболистите на Локомотив Пловдив направиха шпалир на колегите си от Лудогорец в знак на уважение към титлата, завоювана през този сезон от "орлите".

Още в 9-таа минута Локомотив Пловдив допусна грешка в разиграването, като Руан Крус се възползва от това и сам си взе топката, преди да отправи топовен шут, който остави без шанс Мартин Луков и тя влетя във вратата му - 1:0 за "Лудогорец".

Секунди по-късно Сон чудесно проби по десния фланг и получи от Якуб Пьотровски, след което центрира към Руан Крус, а футболистът с номер 99 стреля с глава, като вратарят на "Локо" (Пд) дори не помръдна, гледайки как топката влиза във вратата му - 2:0 за "Лудогорец".

В 25-таа минута Сон се пребори по превъзходен начин, след което намери Рик Джонатан, който достави перфектния пас за Квадво Дуа, а нападателят стреля по диагонала, но топката премина на сантиметри от десния страничен стълб на Луков. Малко след това Рик Джонатан овладя топка след подаване от Якуб Пьотровски, след което отправи удар от точката на дузпата, но опитът му прелетя високо над напречната греда.

В 33-а минута отново Сон се отчете с добро подаване, като намери Рик Джонатан, който пусна хитър пас към Квадво Дуа, а нападателят показа хладнокръвие и завърши прецизно, за да се разпише - 3:0 за "Лудогорец".

През второто полувреме "Локо" (Пд) се реорганизира и направи няколко добри атака, докато домакините очевидно върнаха газта и очакваха края на мача, за да започнат с празненствата по повод спечелената 13-а поредна титла на България.


Анкета

Следите ли европейското първенство по футбол?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14