Новини Спорт

Радев при грациите за битките от европейското за медалите

   
Радев при грациите за битките от европейското за медалите

Президентът Румен Радев ще подкрепя българските “златни момичета” във финалите на европейското първенство по художествена гимнастика в Будапеща в неделя. България поведе в класирането за отборната титла след квалификациите за индивидуалния многобой. Стилияна Николова и Боряна Калейн очаквано се класираха сред най-добрите 24, които ще се борят за медалите в многобоя. Стили е с трета най-висока оценка, а Буба - с пета.

На първо място в квалификациите е София Рафаели (Италия) пред Даниела Мунитс (Израел). Световната шампионка Дария Варфоломеев (Германия) влезе във финала със седма оценка.

За класирането се вземат трите най-добри оценки от възможни 4 изигравания на различните уреди. Това даде възможност на България да остави Боряна и Стилияна да играят по три съчетания, за да може и Елвира Краснобаева да дебютира на европейско в категория “жени”.

А тя го направи повече от впечатляващо - ще играе на финал и на лента, и на бухалки. На бухалки Боряна Калейн влезе във финала с най-висока оценка, а Елвира със седма. На лента Краснобаева е с трета оценка, а Стилияна - с пета. Николова има още два финала - на топка и обръч. А Калейн е с още един (на обръч), пак с най-висока оценка.

След сбора на оценките от индивидуалната надпревара България води отборно пред Италия и Германия.


Анкета

Следите ли европейското първенство по футбол?


Резултати
Видео
Защо резките спирания на магистралата са лоша идея
 18.09.2022 22:09      
Видео
Хазарта: Сбъднах си мечтата да съм на заплата
 16.09.2022 09:14