Новини

Депутати, подкрепящи Доган и активисти на ДПС влязоха в затворената централа на партията

   
Депутати, подкрепящи Доган и активисти на ДПС влязоха в затворената централа на партията

Депутати, обявили подкрепата си за почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган, заедно с представители на структурите на ДПС от цялата страна, влязоха в централата на Движението. Това стана въпреки че сградата официално е затворена за ремонтни дейности.

Те отидоха заедно с председателя на ДПС Джевдет Чакъров, който бе сред изключените депутати от парламентарната група, и скандираха "ДПС". Освен това, те носеха плакати "ДПС без Пеевски" и разлепиха на стъклата на входа на сградата, че искат достъп до централата си. Според тях, достъпът е спрян от IT специалисти, а целият архив е прехвърлен в друга фирма. Те скандираха "ДПС" и носеха плакати с надпис "ДПС без Пеевски".

"Искам да ви кажа, че централата ще бъде отворена и ние я окупираме днес. За всички, които имат достъп - тя ще бъде отворена", каза Чакъров. "Ремонтът в кабинета на Доган бе наскоро направен, всичко е изтърбушено, документацията и историята на ДПС я няма в кабинета на Доган", каза той. Чакъров отказа да даде повече информация, заяви, че компетентните органи ще се произнесат.
Сградата, която е се намира на столичния булевард "Александър Стамболийски", е затворена, след като в нея се извършват ремонтни дейности. Въпреки това, те успяха да отворят вратата и да влязат вътре.

На място дойде и полиция, които охраняват периметъра и не допускат други да влизат в централата.

Преди срещата Севим Али, нечленуващ в парламентарна група народен представител, който обяви подкрепата си за Доган, заяви пред медиите, че в срещата участват структури на ДПС от цялата страна, които ще обсъдят с депутатите и председателя Джевдет Чакъров ситуацията в ДПС. Структурите подкрепят нашия почетен председател д-р Ахмед Доган и заставаме зад призива на нашия почетен председател д-р Доган.
На 10 юли в писмо почетният председател призова за оставките на Делян Пеевски, Халил Летифов, Станислав Анастасов, Хамид Хамид, Ертен Анисова и Радослав Ревански.

Всички структури в цялата страна подкрепят почетния ни председател и застават зад призива на нашия почетен председател д-р Ахмед Доган.

Сега ще обсъдим ситуацията в ДПС, добави депутатът и уточни, че ще бъде обсъдено състоянието на структурите.

"Според вас това, което се случи с отстраняването на тези 17 народни представители от парламентарната група на ДПС, чрез медиите питам - какъв беше мотивът да бъдат изключени всички тези 17 народни представители? Това е посегателство срещу демокрацията в България", каза Севим Али.

В последните резултати, които постигнахме на последните парламентарни избори, имаме малко над 18 хиляди гласа повече от последните парламентарни избори, които бяха през април 2021 г., допълни той.