Анализи

Кабинетът за смяната на областни шефове на ДПС: Не участваме във вътрешнопартийни въпроси

   
Кабинетът за смяната на областни шефове на ДПС: Не участваме във вътрешнопартийни въпроси

Служебното правителство стриктно спазва Конституцията и законите на страната и категорично не участва във вътрешнопартийни въпроси на която и да е политическа сила. Това се казва в позиция, изпратена от Министерския съвет до медиите.

Ето пълния й текст:

Във връзка с медийни запитвания относно назначените областни управители в рамките на вчерашното правителствено заседание напомняме, че съгласно чл. 143 ал. 2 от Конституцията на Република България областните управители се назначават от Министерския съвет. Служебното правителство стриктно спазва Конституцията и законите на страната и категорично не участва във вътрешнопартийни въпроси на която и да е политическа сила. Опитите да се внушава каквато и да е пристрастност на служебното правителство са несъстоятелни.

"Вчера служебният премиер Главчев прояви явни признаци на зависимости и открито се включи в битката на Пеевски срещу ДПС. - заяви по-рано през деня на брифинг в парламента  независимият депутат от ДПС Тимур Халилов. - Решението за смяната на областните управители на Кърджали Ресми Мурад и на Смолян Румен Пехливанов по-малко от месец след като бяха назначени говори именно за това - лична вендета, а не държавническо поведение. Тези действия на Главчев поставят дълбоки съмнения в обществото доколко независим е служебният кабинет и кой диктува какви рокади да се правят".