Новини

Пореден ден на битка с огъня: Овладени са четири от пет фронта на пожара край Воден и Голям Дервент

   
Пореден ден на битка с огъня: Овладени са четири от пет фронта на пожара край Воден и Голям Дервент

И през изминалата нощ усилията за справяне с пожара продължиха. Овладени са четири от пет фронта край Воден и Голям Дервент.

Всички сили и средства са включени в ограничаване на последния фронт, който се разви низово в широколистен масив между село Крайново и Голям Дервент.
Това каза старши комисар Любомир Баров, заместник-директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“, съобщиха от МВР.

Няма опасност за хората и населените места. “През целия ден ще работим с максимални усилия, за да овладеем последния фронт, ще ни подпомагат хеликоптери и самолети”, допълни Баров.

Продължава участието на военнослужещи и специализирана техника в гасенето на огъня, съобщиха от Министерство на отбраната.

В 5:20 часа 41 военнослужещи с 6 единици техника от 42-ри механизиран батальон и 20-ти самоходен артилерийски дивизион на 2-ра Тунджанска механизирана бригада, под ръководството на командира на механизирания батальон подполковник Иван Иванов, се включиха в овладяването на пожара в района на Воден и Голям Дервент.
В 4:45 часа тази сутрин 16 военнослужещи с 6 броя техника от 22-ра авиобаза в Безмер също се включиха в гасенето в помощ на пожарникарите.

От 7:40 часа в гасенето от въздуха се включиха и двата хеликоптера от 24-та авиобаза "Кугър" и Ми-17.