Свят

Доведеният син на престолонаследника на Норвегия арестуван за насилие

   
Доведеният син на престолонаследника на Норвегия арестуван за насилие

Двайсет и седем годишният син на 50-годишната съпруга на норвежкия престолонаследник Мете-Марит - Мариус Борг Хойби, призна, че е упражнил насилие над приятелката си и е повредил вещи в апартамента ѝ, предаде ДПА.

Хойби казва това в изявление, което адвокатът му е изпратил на обществената телевизия, съобщи телевизионният канал. Според изявлението той е бил под въздействието на алкохол и кокаин.

Хойби е син на Мете-Марит от предишна връзка. Той беше арестуван на 4 август в Осло по обвинения в нападение и увреждане на имущество и освободен на следващия ден. Полицията продължава разследването.

В текста на изявлението Хойби пише, че страда от проблеми с психичното здраве, както и от злоупотреба с наркотици, за което иска да потърси лечение.

В него се посочва също така: „Злоупотребата ми с наркотици и диагнозите ми не могат да оправдаят това, което се случи“. По думите му той иска да поеме отговорност и да каже на полицията истината.

Най-важното за него обаче е да се извини на приятелката си, пише в изявлението на Хойби. Той се извинява и на семейството си, се посочва в изявлението. „Знам, че поведението ми е оказало значително въздействие върху тях“, казва още той.

Майката на Хойби -  Мете-Марит пътува за Олимпийските игри в Париж по-късно от планираното миналата седмица заради инцидента.

На пресконференция в Париж 51-годишният норвежки престолонаследник Хокон съобщи пред телевизия Те Фау 2: „В нашето семейство, както и във всички други семейства, понякога е важно да бъдеш на място. Този път аз бях този, който пътуваше“.

Разследването срещу доведения му син е „сериозен въпрос“, каза той миналата седмица, но не пожела да коментира повече случая.
(БТА)