Новини

Костадинов и хората му броили по $ 1600 да видят Путин и да се снимат пред Кремъл

   

  Dnes

По 1620 долара, или около 2770 лева на човек, са платили “Възраждане”, за да пратят трима свои представители на форум на БРИКС в Москва.

Общинският съветник Деян Николов, който е в руската столица, се похвали във фейсбук с баджа си преди откриването на форума. Оттам стана ясно, че е с билет “Стандарт”. А справка в страницата на събитието сочи, че този билет струва 144 хил. рубли и не дава пълен достъп до събитието. С него може да се присъства на бизнес събитията в програмата, да се посети изложба, а носителите му получават скромен комплект материали - тетрадка и молив, пише "24 часа".

Форумът в Москва бе посветен на развитието на общините в страните от БРИКС. България обаче не е член на организацията, част от която са Китай и Русия, а пък “Възраждане” нямат нито един общински кмет. Преди дни обаче Костадин Костадинов се похвали, че “Възраждане” е единствената българска партия, поканена на събитието.

Посещението му в Москва ядоса Бойко Борисов, който заяви, че това вече изключва всички възможности за бъдеща работа на ГЕРБ и “Възраждане” - коалиция или съвместно носене на отговорност в някои сфери.