Новини

Доскорошният съдружник на Доган в ТЕЦ Варна го гони и от сараите

   
Доскорошният съдружник на Доган в ТЕЦ Варна го гони и от сараите

Ахмед Доган пребивава без основание в т.нар. морски сараи в парка "Росенец" край Бургас и следва веднага да ги напусне. Това заявява в писмо до медиите в четвъртък Данаил Папазов - доскорошен съдружник на почетния председател на ДПС в ТЕЦ "Варна" и други дружества и бивш транспортен министър от правителството на ДПС и Пламен Орешарски.

От изявлението става ясно, че Доган не може да пребивава и в т.нар. Боянски сараи, тъй като те също са собственост на Папазов.

"С оглед появилите се в последните дни в средствата за масова информация спекулации, относно пребиваването на Ахмед Доган в имоти на дружествата "Хермес Солар" и "Делта Епсилон" (на които съм представляващ и краен собственик чрез фирма "Сигда"), заявявам следното:

"Хермес Солар" и "Делта Епсилон" притежават недвижими имоти в парк "Росенец“, област Бургас и квартал "Бояна" в гр. София. Ахмед Доган не е собственик или представляващ на тези дружества, същият няма общо и с имотите на дружествата, както и няма каквито и да било договорни отношения, свързани с ползването на тези имоти", заявява Данаил Папазов, който в последните две седмици предприе редица мерки срещу Доган.

Почетният председател на ДПС бе отстранен като съдружник в ТЕЦ "Варна", както и като член на управата на електроцентралата.

От 16 август дружеството на Папазов "Сигда пропърти" вече притежава "Хермес Солар". Тогава "Порт Логистика Бургас" е прехвърлил собствеността си в дружеството на "Сигда пропърти". Собственик на "Делта Епсилон" пък от 2019 г. е ТЕЦ "Варна", откъдето Доган също бе изгонен.

От обкръжението на Доган и самия него все още няма реакция на призива за незабавно напускане на сараите от страна на почетния лидер на ДПС. Папазов пък не посочва какво би предприел, ако Доган не освободи имота.