Новини

Столичната полиция мести конфискуваните коли в Долни Богров

   
Столичната полиция мести конфискуваните коли в Долни Богров

След измененията на Наказателния кодекс, нуждите от площи, където да бъдат слагани конфискуваните коли се увеличиха, капацитетът на районните управления не е достатъчен. За това ръководството на Столична дирекция и МВР успяхме да изградим този терен и да го пригодим като паркинг. За този момент нуждите ще бъдат задоволени, каза в тв ефира инсп. Ясен Зърнев, началник "Оперативен дежурен център" към СДВР. 

От неговите думи стана ясно, че въпросният паркинг е в Долни Богров и към момента там има 100-120 автомобила. 

"Цифрите  ще нарастват, защото имаме ангажимент да освободим колите, които досега стояха около районните управления. След измененията от миналата година до този момент по тази линия са иззети 575 коли. Капацитетът тук е за 550 автомобила, но към настоящия сме разположени и на други площи, собственост на МРР, където мястото стига за над 200 автомобила. Капацитет за сега има", каза още Зърнев.

"Тук всяко районно си има разграфена колона за иззетите автомобили. Приоритетно извозваме от районите, които се намират в централната градска част", уточни началникът "Оперативен дежурен център" към СДВР.

 Той припомни, че с решение на Столична община е предоставен терен в района на Красна поляна във "Факултета", който предстои да бъде изграден и превърнат в паркинг. Зърнев увери, че вече има заповед на кмета и изграждането му е в процес.