Според проучване, над 15 милиона души в САЩ, Великобритания, Германия и Франция не знаят, че имат най-агресивната форма на мастно чернодробно заболяване, пише "Гардиън". Стеатозно чернодробно заболяване, свързано с метаболитна ди
Необходимият чист месечен доход за издръжка на живота на един работещ е 1521 лв., а 2738 лв. са нужни на тричленно семейство с дете до 14 г. Това показват данни на Института за социални и синдикални изследвания и обучение на КНСБ за първото тримесечие на 2025 г.
Експерт по дълголетие призова хората да консумират поне три вида храни дневно, за да живеят по-дълго. Съветите се основават на хранителния режим на хората, живеещи в Сините зони - райони по света с по-ниско ниво на хронични заболявания и по-голяма продължителност на живота, съобщи Mirror. Пе
Училищата в Мексико започват новата седмица със законова забрана за продажба на нездравословна храна. Това е ключова част от опита на правителството да се справи с една от най-тежките епидемии от затлъстяване и диабет в света, съобщи NBC Ne
Евтина напитка, която може да се намери почти във всеки магазин, може да се окаже неочакван съюзник в борбата с излишните килограми – и дори да надмине ефекта на популярни медикаменти като Ozempic. Става дума за йерба мате – традиционен южноамерикански билков чай с характерен земен аромат и леко горчив вкус. Йерба мате отда
В събота срещу неделя преместваме часовниците с 1 час напред. Така преминаваме към лятното часово време и ще спим по-малко. Смяната на часовото време има своите медицински и икономически последици. Пред БНТ специалистът по медицина на съня д-
Европейската комисия даде одобрение френската компания Nutri'Earth да започне да предлага на пазара в ЕС прах от жълт брашнен червей. Това решение е историческо, тъй като представлява важен напредък в насърчаването на алтернативни изто
Потребителите лесно могат да се изгубят в лабиринта от етикети на хранителни продукти, посочват одиторите на ЕС в публикуван специален доклад, посочват в бюлетина си от Асоциация на месопреработвателите в България. Етикетирането на храните