Кафето не е просто напитка - то е ритуал, култура и изкуство. С иновативните методи които навлизат, приготвянето и сервирането се трансформира в неповторимо преживяване. Независимо дали сте кафе ентусиаст или професионален бариста, тези нови методи и тенденции ще ви помогнат да откриете нови начини да се насладите на любимата си напитка. Студено приготвено кафе (Cold Brew) Cold brew, е процес, при който кафето се накисва в студена вода за продължителен период от време, обикновено от 12 до 24 часа. Този метод води до по-нежен и сладък вкус, без горчиви
От страна на ресторантьорите у нас, председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов заяви пред Euronews, че не вижда как биха могли да бъдат компенсирани търговските обекти, ако промените влязат в сила. Опасенията на ресторантите в този случай са, че може да им клиенти, които злоупотребяват и трябва предварително да са посочени параметрите на това решение.