Новини Свят

Кейт Мидълтън имала усложнения по време на лечението от рак

   
Кейт Мидълтън имала усложнения по време на лечението от рак

Кейт Мидълтън е имала усложнения по време на лечението от рак. Това разкри кралският експерт Кейти Никол пред The Sun, позовавайки се на източници, близки до принцесата.  Според нея лечението е било трудно, но Кейт със сигурност ще се върне към кралските си задължения, когато лекарите й разрешат. 

"Тя се е подложила на превантивна химиотерапия, която никак не е приятна след тежка операция", обясни Никол. 

"Това е превантивна химиотерапия, която не е приятна. Кралската експертка опроверга слухове, появили се в социалните мрежи, че принцесата на Уелс няма да се върне към публичните си ангажименти. 

"Тя ще се завърне на 100 процента, но когато разрешат лекарите", заяви Кейти Никол. 

Миналата седмица принц Уилям и крал Чарлз се присъединиха към световни лидери и ветерани на поредица от събития, посветени на 80-годишнината от десанта в Нормандия. 

Принц Уилям каза пред медиите, че Кейт се чувства "по-добре".

"Мисля, че през последните няколко дни всички ние много остро почувствахме нейната липса. Дори Уилям каза, че тя много искала да бъде там", каза още Никол. 

Според нея принцът на Уелс преживява много, откакто стана ясно за заболяването на съпругата му. 

"Това показва ясно, че кралските особи са хора като всички нас". 

Миналата седмица принцеса Кейт се извини с писмо до ирландската гвардия — пехотен гвардейски полк на британската армия, че ще пропусне последната репетиция за Trooping the Color - церемониално събитие, което се провежда всяка година и отбелязва официалния рожден ден на британския монарх.

„Исках да ви пиша и да ви уведомя колко съм горда от целия полк. Оценявам всички, които имат участие тази година - тренирахте месеци наред и отделихте много часове, за да гарантирате, че униформите и движенията ви ще бъдат безупречни", пише Кейт.

Тя допълва, че за нея ролята ѝ на полковник в ирландската гвардия е „чест" и се надява да може отново да представлява полка „много скоро".

„Моля, предайте моите извинения на целия полк. Надявам се, че ще мога да ви представлявам всички още веднъж много скоро", казва Кейт.

През март Кейт Мидълтън обяви, че е диагностицирана с рак във видеообръщение. Това се случи само месец, след като Бъкингамският дворец съобщи, че Крал Чарлз III се бори с онкологично заболяване.