Новини

ИТН стана част от групата на Европейските консерватори и реформисти

   
ИТН стана част от групата на Европейските консерватори и реформисти

Новоизбраният български евродепутат от "Има такъв народ" Ивайло Вълчев е приет в групата на Европейските консерватори и реформисти в Европейския парламент.  Вълчев е приет единодушно от всички членове на групата на седмичното заседание на ЕКР.

ИТН е втората българска партия, която се присъединява към Европейските консерватори и реформисти - след ВМРО-БНД. В миналия състав на Европарламента Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков бяха българските представители в ЕКР, но на вота на 9 юни ВМРО не получи достатъчно гласове за депутатско място в ЕП.

„Неслучайно предизборният лозунг на ИТН беше - Да върнем здравия разум! Със своята дейност в Европарламента и ЕКР смятам да затвърдя това политическо послание. Ще се боря за Една Европа, която добре познава своите християнски корени. Европа, която пази своите граници. Съюз, чийто политики да доведат със себе си икономически просперитет, а не зелени утопии. Моята активност в Европейския парламент ще рефлектира тези ми виждания." - заяви днес Ивайло Вълчев.

Съпредседателят на групата на ЕКР Никола Прокачини (от управляващата в Италия партия "Италиански братя") е приветствал Вълчев и му е пожелал успех.