Свят

Джордж Клуни: Обичам Джо Байдън, но той трябва да се оттегли

   
Джордж Клуни: Обичам Джо Байдън, но той трябва да се оттегли

Известният актьор Джордж Клуни призова Джо Байдън да се откаже от президентската надпревара в САЩ. Неговият призив идва часове след като висшият представител на демократите Нанси Пелоси отклони въпросите дали президентът трябва да продължи.

Холивудският актьор и виден спонсор на Демократическата партия заяви, че президентът е спечелил много битки в кариерата си, "но единствената битка, която не може да спечели, е борбата с времето".

Коментарите му дойдоха, след като Нанси Пелоси, бивш председател на Камарата на представителите, се присъедини към нарастващото безпокойство в партията, заявявайки, че времето "изтича", за да реши Байдън дали да остане в надпреварата срещу Доналд Тръмп след катастрофалния му дебат.

Президентът неведнъж е заявявал, че е решен да остане кандидат на Демократическата партия и да победи Тръмп през ноември.

Клуни дори написа коментар за в. "Ню Йорк Таймс", в който отбеляза, че е "опустошително да го кажа, но г-н Байдън, с когото се срещнал на събитие за набиране на средства преди три седмици, не е онзи Джо Байдън от 2010 г. Той дори не беше Джо Байдън от 2020 г.".

"Той беше същият човек, на когото всички станахме свидетели по време на дебата", написа Клуни.

Събитието за набиране на средства, което се проведе в Лос Анджелис, донесе на кампанията на Байдън рекордните за една вечер около 30 млн. долара .

"Нашите партийни лидери трябва да престанат да ни казват, че 51 млн. души не са видели това, което ние току-що видяхме".

"Става въпрос за възрастта. Нищо повече", продължи Клуни. "Ние няма да спечелим през ноември с този президент", предупреди Клуни.

Той добави, че неговите опасения съвпадат с тези на всеки член на Конгреса, с когото е разговарял.

Междувременно общественото несъгласие в партията на Джо Байдън продължава да расте, тъй като той се сблъсква с критики по време на домакинството на срещата на върха на НАТО във Вашингтон.

Забележките на Пелоси, които пренебрегнаха многократното настояване на Байдън да остане в надпреварата, предполагат, че той може да се сблъска с нова вълна от съмнения от страна на колегите си демократи.

В продължение на почти две седмици 81-годишният Байдън се опитва да спре дезертьорството на депутати от Демократическата партия, донори и други съюзници, притеснени, че може да загуби гласуването на 5 ноември от републиканеца Доналд Тръмп, на 78, след спирането на Байдън в дебата на 27 юни .