Спорт

Меси вече е най-титулуваният футболист в света

   
Меси вече е най-титулуваният футболист в света

Соченият за най-добър и гениален футболист на света за всички времена Лео Меси постави още един рекорд, който едва ли някога ще бъде подобрен.

Аржентинецът вече е спечелил внушителните 45 трофея в кариерата си. До скоро Меси делеше първото място с отказалия се вече Дани Алвес от Бразилия (44). Но с триумфа на родината му на Копа Америка Меси има с един повече. 

За Лео това е 6-и трофей с родината му. Той спечели две последователни издания на Копа Америка, а преди 2 години вдигна като капитан и купата от световното в Катар. През 2008 в Пекин той има олимпийско злато. Печелил е и световна титла за младежи с родината си, както и трофея "Финалисима" преди 2 години, когато Аржентина победи 3:0 Италия в дуела между победителите на европейското и Копа Америка.

С "Барселона" аржентинецът има 10 титли на Испания, 4 трофея от Шампионската лига, 7 купи на краля, 8 суперкупи на Испания, 3 суперкупи на Европа и 3 първи места от световното клубно първенство.

В колекцията на Меси се отличават още 2 титли и една суперкупа на Франция с "Пари Сен Жермен", както и една купа на лигата на САЩ с "Интер Маями".